Azure DevOps

DevOps staat voor het hosten van applicaties op een moderne manier. Met onze DevOps diensten hosten wij software in Microsoft Azure, dat door in-house development teams is ontwikkeld. Wij zorgen dat jouw applicatie compliant is met security- en kwaliteitsstandaarden. Jij kunt je zo focussen op het ontwikkelen van applicaties voor jouw klanten.

Met onze custom software oplossingen automatiseren we processen, zodat jij gewoon kunt doen waar je goed in bent. Ben je op zoek naar een mobiele applicatie, een webapplicatie voor jouw klantenportaal of een developer die jouw team tijdelijk ondersteunt? We doen het allemaal!

DevOps ondersteuning voor jouw ontwikkelteam

Het is de taak van een inhouse ontwikkelteam om bedrijfskritische applicaties uit te bouwen en te optimaliseren. Hier wordt namelijk veelal het geld verdiend. Een betere (web)applicatie zorgt dan ook vaak voor meer omzet of tevreden klanten. Het bouwen van nieuwe codes om applicaties beter te maken, wordt in de term DevOps gegroepeerd onder de term ‘Dev’.

Het stukje ‘Ops’ staat voor operations. Onder dit deel van de term vallen werkzaamheden als hosting, deployment en back-ups. Hier wordt de applicatie dus echt ‘online’ gezet en gehouden. Wanneer ontwikkelteams willen werken volgens de DevOps methodiek, is er dus een feilloze samenwerking nodig tussen de teams Development en Operations.

Het team van Louvels.dev fungeert als jouw externe development team voor DevOps implementatie. Wij ondersteunen het inhouse development team met hosting in Azure en maken het mogelijk om applicaties te pushen volgens de DevOps methodiek. Jouw team blijft ontwikkelen, ons team automatiseert.

Optimaliseer jouw CI/CD pipelines met Azure DevOps

Continuous Integrations en Continuous Delivery. Het woord zegt het eigenlijk al. Jouw applicaties worden continu ontwikkeld, getest en met een nieuwe versie in gebruik genomen.

Continuous Integration (CI)

Met Continuous Integration stel je een software ontwikkelteam in staat om razendsnel nieuwe code te schrijven en deze automatisch te testen. Via Azure DevOps worden er veilige en volledig geautomatiseerde testomgevingen opgezet, waar het ontwikkelteam nieuwe code in kan toevoegen. Vanuit hier worden er eventuele bugs en foutmeldingen gesignaleerd, voordat de update daadwerkelijk wordt doorgevoerd. Voldoet de code aan alle gestelde eisen? Dan wordt deze doorgezet naar Delivery.

Continuous Delivery (CD)

Voorheen bracht het doorgeven van nieuwe code tussen ontwikkel- en beheerteams veel handmatig werk met zich mee. Met DevOps is dat verleden tijd. Is een update klaar om gepusht te worden? Dan kan het software development team dit met één druk op de knop aangeven. Door middel van automatisering, zorgt het DevOps team van Louvels.dev ervoor dat nieuwe code automatisch wordt doorgevoerd en geüpdatet. 

Dankzij CD is het maanden wachten op een nieuwe uitrol van een applicatie dus verleden tijd. De scherpe scheiding tussen software ontwikkelaars en beheerders is aan het verdwijnen. Het inzetten van DevOps binnen jouw organisatie zorgt ervoor dat het lanceren van nieuwe versies geautomatiseerd wordt. Een goedgekeurde update kan nu, door vergaande automatisering, met één druk op de knop automatisch uitgerold worden.

Doordat alle software en ieder development team anders is, werken wij volgens een flexibele samenwerking. Binnen onze DevOps dienstverlening houden wij zo veel mogelijk rekening met jullie tools en programmeertalen. Het liefst fungeren we als verlengstuk en sparringpartner van het inhouse development team, waarbij kennis uitwisselen en samenwerken centraal staan.

Veilige applicatie hosting en back-ups

Bedrijfsapplicaties staan steeds vaker volledig of deels (hybride) in de cloud. Net als bij iedere andere cloud omgeving, is het garanderen van beveiligde data een must.

Het DevOps team van Louvels.dev zorgt voor redundant back-ups van applicaties op de frequentie die jij nodig acht. Wanneer gewenst, kunnen wij elke minuut back-uppen. In het geval van calamiteiten zorgen wij voor razendsnelle recovery en garanderen wij minimale downtime.

Nog altijd geldt het spreekwoord: ‘’Voorkomen is beter dan genezen’. Om bedrijfsapplicaties van de laatste security vereisten te voorzien, draaien wij standaard monitoring, alerting en reporting tools die de cloud omgeving in de gaten houden. Bij afwijkingen van de standaard, reageren onze DevOps engineers direct. Wij zijn 24/7 bereikbaar, dus ook buiten kantooruren.

Plan direct een sparringsessie in!

En we zitten binnen een week rond de tafel

Maak een vrijblijvende afspraak met Louvels.dev

Wil je meer weten over het laten ontwikkelen van software en onze DevOps diensten? Maak dan hiernaast een vrijblijvende afspraak. We leren je graag kennen!

FAQ

DevOps is de methode die het ontwikkelen (dev) en operationeel houden (ops) van software samenbrengt. Door middel van automatisering stelt deze werkwijze Development teams en Operations teams in staat om constant aan verbeteringen te werken van software, terwijl gebruikers hier niets van merken. Ook het veilig houden en doorvoeren van nieuwe security protocollen valt hieronder, wat allemaal geautomatiseerd verloopt. 

Azure DevOps is het platform van Microsoft dat teams in staat stelt op de DevOps manier te werken. Met deze cloud dienst combineer je development- en operations werkzaamheden, zodat doorontwikkelen van software continu plaatsvindt. Ook kun je hier o.a. project- en teamboards aanmaken, testomgevingen opzetten en security inregelen. 

Continuous Integration maakt het mogelijk om constant nieuwe code te schrijven en tegelijkertijd te testen. Zo monitor je doorlopend of nieuwe code geïmplementeerd kan worden of niet. Continuous Delivery is het verlengde hiervan, waarbij die nieuw ontwikkelde code na goedkeuring automatisch wordt doorgezet.